Sa velikim zadovoljstvom Vam predstavljamo proslavljenog muzičara, velikog umetnika, gitaristu Vladana Vučkovića Paju.

Vladan je kompozitor, aranžer, gitarista, multinstrumentalista, studijski muzičar i koncertni izvođač. Član je Udruženja kompozitora Srbije.

Autor je deset albuma instrumentalne muzike, objavljenih u periodu 2000. – 2020. godine. Za doprinos unapređenju muzike dobio je Specijalno priznanje Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije. Takođe, emisija „Na istoku zapada“ u produkciji RTS-a snimljena na muziku sa njegovog istoimenog albuma, osvojila je Gran prix međunarodnog TV festivala u Albeni. Svoj autorski program koncertno promoviše od 2002. godine nastupima na Gitar Art Festivalu, Valjevskom džez festivalu, festivalima BELEF i NISVILLE, Zaječarskoj gitarijadi i solističkim koncertima i promocijama održanim u Bitef teatru, Akademiji 28 i Ateljeu 212. Stalni je član pratećeg orkestra Zdravka Čolića i dugogodišnji član pratećeg benda Kikija Lesendrića,“Piloti”.

U okviru ovih sastava nastupao je na više od 500 koncerata u zemlji i inostranstvu: na beogradskoj Marakani, Areni, Ušću, pariskoj Olimpiji, na turnejama u regionu, EU, SAD, Kanadi, Australiji, Rusiji, UAE – pred stotinama hiljada posetilaca.

 

 SARADNJE 

Kao studijski muzičar sarađivao je sa brojnim muzičarima: Kornelijem Batom Kovačom, Radetom Radivojevićem, Kikijem Lesendrićem, Željkom Joksimovićem, Dragoljubom Đuričićem, Sašom Vasićem …
Pridruženi je član Beogradske filharmonije i Novosadskog Big Band orkestra.

 

PROFESIONALNE REFERENCE

Uvršten je u Ex-YU Rock Enciklopediju kao gitarista i kompozitor instrumentalne muzike od strane World Music Association of Serbia uvršten je u “Serbian World Music All Stars Orchestra” Na Gitar Art Festivalu 2012. godine održao je Master Class. Autor je muzike za film „Luck for Lucky“ za EBU (European Broadcasting Union) u produkciji RTS-a, u režiji Marka Novakovića. Autor je muzike za dokumentarni film „Otvorenih očiju“ prikazan na Festivalu autorskog filma u Beogradu i Festivalu “Zlatni vitez” u Sevastopolju, u režiji Marka Novakovića. Saradnik na pripremi i izvođenju muzike Dragoljuba Đuričića za pozorišnu predstavu. Narodnog pozorišta „Pop Corn“. Povodom obeležavanja desetogodišnjice autorskog rada, 2007. godine, PGP RTS objavio je DVD sa video zapisom koncerta autorske muzike održanog u BITEF teatru u Beogradu. Povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice od objavljivanja prvog instrumentalnog albuma objavio je trostruki kompilacijiski CD “20 dugih toplih leta”.


NAGRADE I PRIZNANJA

● Specijalno priznanje Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije za doprinos unapređenju muzike
● Gran prix međunarodnog TV festivala u Albeni za emisiju „Na istoku zapada“ snimljenu na muziku sa istoimenog albuma
● Selekcija u program Internacionalnog TV festivala Lucern Rose d Or (Zlatna ruža) u kategoriji „Music“. Selektovane su televizijske emisije koje je RTS snimio na muziku sa albuma: „Na istoku zapada“ i „Dnevnik duge plovidbe.“
● Nastup na internacionalnom Brand Fair 2007 u Beogradu kao predstavnik PGP RTS-a
● Povodom obeležavanja 30 godina od začetka World Music u Srbiji, od strane World Music Asocijacije Srbije uvršten je u “Serbian World Music All Stars Orchestra”
● Dobitnik godišnjeg priznanja GODUM 2019. Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije za najemitovaniju džez autorsku kompoziciju, “Uticaj na podsvest“

DISKOGRAFIJA

Tokom svoje višegodišnje muzičke karijere objavio je sledeća izdanja autorske instrumentalne muzike:

1. PUT KA SUNCU (CD) 2000. / MTS
2. NA ISTOKU ZAPADA (CD) 2003. / PGP RTS
3. DNEVNIK DUGE PLOVIDBE (CD) 2005. / PGP RTS
4. GUITART TRILOGY (DVD) 2007. / PGP RTS
5. PARTITURE ZA KOREN I STABLO (CD) 2008. / PGP RTS
6. JAZZiJA (CD) 2012. / DALASS RECORDS
7. BOEMSKE RAPSODIJE (CD) 2014. / WMAS RECORDS
8. ENFORMEL (CD) 2016. / MULTIMEDIA MUSIC
9. MY FAMILY SONGS (CD) 2017. / MULTIMEDIA MUSIC
10. 20 DUGIH TOPLIH LETA (3 CD) 2020. / MULTIMEDIA MUSIC (kompilacija)
11. MISLI O M. (YT izdanje) 2020.

Izuzetan rad Vladana Vučkovića možete od sada slušati na talasima Radio Niša svakog četvrtka od 23:00 h

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *