Gis Maj Es je bend koji je nastao 2008 godine, a svoj prvi autorski album „Spaced Out“ su objavili 2011 godine. Album su predstavili na koncertom u Beogradu u junu 2011 godine, a u inostranstvu koncertom u Beču u februaru 2012 godine. Nakon toga je objavljen singl „Unreachable“, kojim na zanimljiv način harmonizuju poznati telefonski signal.

2016 godine su se posle 4 godine pauze vratili na scenu, izveli autorski koncert i objavili singl „Start Game“, u kojem spajaju zvuke iz video igrica i muziku. Singl je najavio novi studijski album.
U novembru 2016 godine su u ulozi benda domaćina učestvovali na koncertu posvećenom Lazi Ristovskom u Sava Centru, sarađujući tom prilikom sa velikim imenima naše muzičke scene, uključujući Sašu Loknera, Vasila Hadžimanova i mnoge druge.
Koncert „Iza Horizonta“ se emituje na kanalima državne televizije, a u okviru koncerta je izvedena i autorska numera benda „Gis Maj Es“ – „Start Game“.
2019 godine je objavljen njihov aktuelni album “Discovery”, koji je finansijski podržan od strane SOKOJ-a.

 


Sloba Dragović

Rođen u Sarajevu, 1982. godine, u ranijem detinjstvu započinje svoje prve muzičke korake. Od 2001 godine se profesionalno bavi muzikom. Tokom karijere sarađuje sa mnogobrojnim bendovima i muzičarima: Dragan Jovanović Krle, Bata Kostić, Josip Boček, Vladan Vučković Paja, Funkestra, Ksenija Kuljača, Generacija 5, Zdravko Čolić.
2019 objavljuje svoj prvi solo album “Spy Story”, i uživo izvodi multimedijalni koncert “Alan Ford – Spy Story – prvo na svetu sviranje stripa”.


Branimir Marković

Rođen 1982. godine u Beogradu, započeo je svoj muzički put na klasičnoj gitari sa 9 godina, koji je potom nastavio na bas gitari, na jazz odseku škole „Stanković“ u klasi profesora Bate Božanića i Predraga Revišina. Sarađivao je sa poznatim domaćim bendovima i muzičarima kao što su Aleksandra Radović, Đorđe Balašević, Kornelije, Aleksandra i Kristina Kovač, Boris Novković, Nina Badrić, Dado Topić, Funkestra, Sanja Ilić i Balkanika, Tanja Banjanin, Jelena Tomašević, Euterpa, Zdravko Čolić.


Mladen Dragović

Rođen u Sarajevu, 1986. godine. Krenuo je na časove klavira sa 6 godina, ali se sa 13 prebacio na perkusije gde je ostvario velike uspehe na državnim takmičenjima, a između ostalih solo i orkestarskih nastupa, više puta je učestvovao u radu internacionalnog orkestra mladih YMISO. Muzikom se profesionalno da se bavi od svoje 15 godine, svirajući bubnjeve, na čemu je izgradio karijeru sarađujući sa brojnim muzičarima i bendovima: Đorđe David & Gang, Lena Kovačević, Jelena Tomašević, Ana Štajdohar, Vladan Vučković Paja, Marija Šerifović.
2015 objavljuje svoj prvi autorski album “Skylights”, na kojem se ostvaruje kao kompozitor, aranžer i izvođač.

Dragan Hajnrih

Dragan Hajnrih je rođen 1993 u Beogradu. Nakon završene srednje muzičke škole „Stanković“ na odseku za džez gitaru u Beogradu, završio je Fakultet Muzičke Umetnosti u Beogradu. Nastavlja školovanje na prestižnom Berkli koledžu.
Kao gitarista, kompozitor i aranžer sarađuje sa: Vasil Hadžimanov, Predrag Milutinović, Stjepko Gut, Jure Pukl, Sava Miletić, Matej Hotko, Milan Pavković, Lazar Tošić, Petar Krstajić, David Doruzka, Zaur Mirzaev, Rastko Obradović, Nikola Stajić, Tanja Jovićević , Igor Vince, Marko Crnčec.
U pripremi je njegov prvi autorski album.

Na talasima Radio Niša slušamo Gis Maj Es svakog utorka od 23:00H.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *